Що чекати від роботи за кордоном: Хорватія, Польща та інші країни Європи

Основні причини, чому наші клієнти обирають Хорватію, а не Польщу, чи будь-яку іншу країну Європи
Залиште ваш номер і ми зателефонуємо!
Наші менеджери з радістю дадуть відповіді на всі ваші питання :)
Або телефонуйте за номером:
+380636538467
Привіт! Якщо ви відкрили цю статтю, очевидно, що вас цікавить робота за кордоном. Тому я розповім вам основні переваги та недоліки такої роботи, і поясню чому наша компанія працевлаштовує саме в Хорватію. А також додаємо відгуки наших клієнтів, які з власного досвіду, порівнюють життя та роботу в Хорватії, Польщі та інших країнах.
Христина Шпильчак
HR-менеджер у Getworker
У цій статті:

Переваги роботи за кордоном

Висока зарплата

Висока ЗП - це, власне, і є те, за чим женуться усі українці, їдучи за кордон. У країнах, де наймають українських робітників, їм платять значно більше, ніж вони заробляли (могли б заробити) вдома.
зарплата в Хорватії><meta itemprop=
Виконуючи ту ж роботу, що і в Україні, але в європейських умовах, ви заробляєте в рази більше.

Нові навички та досвід

Ви можете покращити свої навички здібності – а отже, і піднести в майбутньому кар'єру на вищий рівень, працюючи в нових умовах. Тож будьте готові поглинати все, що можете - нові технології, методи праці тощо.

Мова та побут

Можливість вивчити мову та ознайомитись із життям в Європі. Провести тривалий час в іншій країні та близько познайомитись з місцевим життям, людьми, їх побутом і т.д. - це насправді безцінний досвід, який позитивно впливає на ваш світогляд та, навіть, змінює ваше мислення.

Подорожі та нові зв'язки

Туристична можливість: подорожувати, побачити світ, познайомитися з іншими традиціями і культурою. На приклад, в Хорватії наші працівники відпочивають на морі у вільний час. Туристи платять шалені гроші за відпочинок на Хорватському узбережжі, а нашим працівникам він обходиться практично безкоштовно.
робота біля моря><meta itemprop=
Нові друзі, колеги, зв'язки, які дадуть вам можливість в майбутньому влаштуватися на більш високооплачувану роботу з ще кращими умовами.

Громадянство

Можливість отримати дозвіл на постійне проживання або громадянство після певного терміну роботи. Зазвичай, це доволі складний та тривалий процес. Але якщо ви пропрацювали в країні більше ніж 5 років і отримуєте стабільний високий заробіток - тоді це цілком можливо. Якщо прагнете кращого життя для своєї сім'ї, тоді це чудовий варіант. Узяти з собою дружину, ваші діти отримають хорошу європейську освіту. Звучить досить непогано, правда ж?
Якщо цікавить робота в Хорватії, - залиште заявку і наш менеджер з вами зв'яжеться :)

Недоліки роботи за кордоном

Психологічний момент

труднощі роботи закордоном><meta itemprop=
Переїзд в іншу країну - це сміливе рішення, на яке не всі наважуються. У вашому житті змінюється майже все: нові люди, новий менталітет, нові вимоги, незнайома мова, нове місце проживання та, навіть, ліжко на якому спите.

Специфіка роботи

Працювати в іншій країні потрібно теж по-іншому. Тут вже не вийде халявити: буває складно звикнути до європейських умов, вимог і стандартів, особливо коли ви все життя працювали в Україні.

Знання мови

труднощі знання мови працюючи закордоном><meta itemprop=
Вивчити мову країни, до якого прямуєте, необхідно для мінімальної комунікації. Банально для того, щоб запитатись де є туалет або пароль до wi-fi. В залежності від роботи, роботодавці вимагають різні рівні знання мови у майбутнього працівника.

Шахраї

Обираючи роботу за кордоном ми ризикуємо. Часто буває, що через недосвідченість або бажання заощадити, українці звертаються до неперевірених агентств-роботодавців. І, по приїзду за кордон, виявляється, що роботи немає, або ЗП значно нижча, гірше умови проживання.

В іноземній країні вас завжди можуть надурити не розрахувавшись (у випадку, якщо відправляєтесь на нелегальну роботу), аби цього не було, влаштовуйтесьна роботу офіційно, інакше можете мати проблеми, які неможливо буде вирішити з відповідними органами. Якщо працюєте нелегально - маєте мінімум прав.

Про ризики нелегального працевлаштування з реальними випадками побиття, арештів,- читайте та дивіться відео у статті нижче.
Нелегальне працевлаштування в Європі - великий ризик за великі гроші
Як вберегти себе від депортації та трудового рабства

Чому люди відмовляються від Польщі?

Тепер переходимо до основної теми. Багато хто в нас запитує, чому ми пропонуємо українцям працевлаштування саме в Хорватії, а не в популярній, серед земляків, Польщі?
недоліки роботи в Польщі><meta itemprop=

Погане ставлення до українців в Польщі

Одна з головних причин - те, як поляки ставляться до нас. Річ в тому, що українці масово працюють в Польщі ще з 90-х. З тих часів наші люди зарекомендували себе, як дешева робоча сила. Відповідно, вони особливо не переймаються тим, щоб створювати комфортні умови, комфортне середовище праці для наших працівників.
Вони знають, що на будь-які умови, навіть найгірші, завжди знайдеться "український роботяга".
Ось відео зі статті про нелегальне працевлаштування, як польський роботодавець жахливе відношення до своїх працівників:

Жахливі умови праці

Також нагадаємо про випадок, який стався на початку року: "Голі сідниці, середній палець і робота в Польщі". Це історія ще одного заробітчанина, який погодився на яскраву вакансію і не витримав суворих умов.
українець середній палець робота на заводі в Польщі><meta itemprop=
Якщо детальніше, то 25 січня, українець голяком показував середній палець будівлі фабрики LG у Вроцлаві, з якої його нещодавно звільнили.

Працівники фабрики не були здивовані. Вони розповіли: "люди розчаровані важкою роботою, виснажливим графіком та відсутністю сну, що власне і призводить до нервових зривів".
Якщо цікавить робота в Хорватії, - залиште заявку і наш менеджер з вами зв'яжеться :)

Чому не Німеччина або скандинавські країни?

Окей, в Німеччині та Скандинавії справді пропонують вищі зарплати. АЛЕ для громадян України отримати дозвіл на легальне працевлаштування в цих країнах - це дуже, дуже складний процес. Для цього потрібно витратити велику кількість часу, грошей і не пропустити нічого важливого у купі документів. Ми це знаємо, тому що самі пробували працевлаштовувати в ці країни.
нелегальне працевлаштування в Німеччині><meta itemprop=
Більшість агенцій пропонують саме нелегальне працевлаштування, тому що це простіше, швидше й дешевше.
Один наш клієнт розповідав, що працював так в Німеччині: "Кожного дня я боявся, що мене можуть депортувати. В будинку, де проживав, я завжди уникав сусідів, а коли дзвонив додому, то розмовляв пошепки, щоб ніхто за стіною не почув, що я іноземець..."
М'яко кажучи - не найкращий його досвід роботи :) Детальніше про реальні небезпеки та мінуси нелегально працевлаштування читайте в нашій статті.

Чому робота в Хорватії?

А що, хіба там в Хорватії краще? Так, краще, і пояснюю чому. Наша компанія пробувала працевлаштовувати у різні країни Європи, але в результаті зупинилися ми саме на Хорватії.
переваги роботи в Хорватії><meta itemprop=

Уявлення про роботу в Хорватії та реальність

Для багатьох, Хорватія здається якоюсь невідомою, далекою заморською країну, де є лише море та пальми. Насправді це дуже гарна європейська країна, зі своїми підприємствами, заводами, будівництвами. Країна межує з Італією, Австрією, Угорщиною, але при цьому населення має слов'янське коріння, і частково наш менталітет.

Але так, море і пальми там також є :)

Як сприймають українських заробітчан в Хорватії?

Донедавна, Хорватія не мала великого досвіду приймати заробітчан з України. Спочатку, вони навіть не знали, чого можна очікувати він наших людей. Але вони одразу зрозуміли, що в нас з ними багато спільного.
стосунки українців та хорватів><meta itemprop=
Саме тому хорвати не сприймають українців за "приїжджих", а роботодавці ставляться до хорватських і до українських працівників однаково.

Умови праці та житла в Хорватії

Вся робота, яку ми пропонуємо, є офіційною та легальною. Тому роботодавці вимушені створювати для своїх працівників умови, які відповідають затвердженими європейськими стандартами. Про особливості житла для робочих дізнайтесь в нашій статті: "Огляд безплатного житла на роботі в Хорватії"

Репутація українців в Хорватії

Українцям вдалось закріпити за собою дуже хорошу репутацію.

Сьогодні, коли ми розповідаємо хорватським роботодавцям, що можемо знайти їм працівників з України, зазвичай їх реакція така: "О, у нас уже працювали люди з України. Вони добре себе показали".

Хорватська мова

Хорватська мова, нічим не схожа на заплутану угорську, - вона, як суміш української, польської та російської. Єдина відмінність, що пишуть вони латиницею, а не кирилицею.

Наприклад, "Добрий день" хорватською - "Dobar dan" (добар дан), а "Що це значить?" - "Sto to znаci?" (што то значі). І таких схожостей є дуже багато. Головне запам'ятати, коли чуєте від когось "Pozor" (пОзор), не кидайтеся на нього з кулаками - це означає "Увага" :)

Але ми не кидаємо своїх клієнтів на самостійне вивчення мови. Допоки виготовляються дозвільні документи, кожний працівник проходить приватні онлайн уроки хорватської мови з викладачем.
Дізнайтесь більше про переваги, особливості та перспективи роботи в Хорватії в статті нижче:
Чому Хорватія країна №1 для українських заробітчан?
Основні переваги працевлаштування в Хорватії

Люди, культура, релігія

"Дуже добрі та гостинні люди, дуже схожа культура, ті самі релігії" це слова наших клієнтів. Але нехай краще вони розповідять вам :)
Якщо цікавить робота в Хорватії, - залиште заявку і наш менеджер з вами зв'яжеться :)

Що кажуть самі українці про роботу в Хорватії?

Маємо гарний відгук від нашого клієнта Валентина. Він має 4-х річний досвід роботи на будівництві в Польщі, і вирішив цього року спробувати Хорватію. З його слів: "Після Хорватії, до Польщі мене більше не тягне..."

Валентин
Монолітник, будівельник
- Мене звати Валентин, я з Дніпра. Я зараз знаходжусь у Загребі, Хорватія. Працюю на компанії Getworker. Знайшов я цю роботу в інтернеті, подзвонив на їх офіс. Дівчата розповіли мені, які потрібні документи, що потрібно оформити, всі умови праці та житла. Все оформлення виконали швидко, десь за 1 - 1.5 місяці. Купили мені білет, оплатили майже повністю все. Getworker виконує все, як і обіцяли - і житло, і обіди. Все це компанія виконує, все вчасно. Ніколи нічого не обманюють, і на рахунок зарплати, та всього іншого.
Ну краще, аніж у Польщі. В Польщі я пропрацював 4 роки, то в Польщу мене не тягне після Хорватії. Клімат набагато кращий, аніж у Польщі. Зараз ми з колегою на веранді, то вдень у нас до +26, а зараз кінець вересня. А у Польщі уже дощі, холодно, сиро.

- В загальному, як вам Хорватія, як країна?
- От люди, зрівняти їх на приклад з Польщею і Україною, я звісно, не хочу нікого образити, всюди є добрі та погані люди, але тут дуже добре ставлення. Хорвати дуже чемні та приємні люди. Взагалі немає з ними проблем. Це не в Польщі, так скажу, бо є з чим порівняти. Чесно, відверто.

- А як вам хорватська мова?
- От вчу з інтернету слова, фрази, якими тут найбільше користуються. Але порозумітися з ними можна. Слов'янська мова дуже схожа.

- Як ціни в магазинах?
- Ціни по зарплатні нормальні, але якщо порівнювати з Польщею, то вищі. Але якщо з Україною порівнювати, то перевести куну (хорватська валюта) на нашу гривню, то ціна така сама. Що сири, ковбаси, м'ясо - ціна така сама. Лише з сигаретами проблема, бо дуже дорогі. Можна кидати палити :) А так ціни по їхній зарплатні - дуже добрі ціни.

Якщо буде можливість їхати ще раз - поїду від вашої компанії. Дякую!

Висновки

запрошуємо на роботу в Хорватії><meta itemprop=
Ми в жодному разі не намагаємось вас відлякати від роботи в інших країнах. Лише ділимось з вами нашим досвідом і хочемо, щоб більше українців відкрили для себе всі можливості цієї чудової країни Хорватії, яка так зачарувала мене, моїх колег та всіх наших клієнтів :)

Як Getworker може вам допомогти?

Хорватія - це прекрасна європейська країна, яка відкриває великі можливості для кожного. Тому, якщо ви розглядаєте Хорватію для праці та проживання - наша компанія це те, що вам потрібно :)

Вже багато років, ми займаємось офіційним працевлаштуванням українців в Хорватії на високооплачуваних вакансіях.
Офіційне працевлаштування
Високі та стабільні зарплати
Безкоштовне житло і харчування
Допомагаємо в адаптації за кордоном
Наші менеджери готові допомогти 24/7
Організовуємо швидкий та безпечний переліт до Хорватії
Якщо вас цікавить офіційне працевлаштування в Хорватії на вакансіях з достойною зарплатнею або маєте додаткові питання, - заповнюйте заявку нижче. Наші менеджери вам зателефонують і з радістю проконсультують :)

Робота в Хорватії

Залишай заявку, й протягом одного дня ми сконтактуємо Тебе для детальнішої консультації.

Дізнайтесь більше про життя та роботу в Хорватії

Підписуйся на наші соцмережі, щоб бути в курсі гарячих вакансій та останніх новин ▼