Все, що потрібно знати про харчування в Хорватії

Дешеві супермаркети, корисні лайфхаки та багато іншого
Залиште ваш номер і ми зателефонуємо!
Наші менеджери з радістю дадуть відповіді на всі ваші питання :)
Або телефонуйте за номером:
+380636538467
Привіт! Я підготувала все важливе, що потрібно знати про харчування в Хорватії: який найкраще обрати супермаркет, як зекономити на покупках та яку їжу обов'язково потрібно спробувати ▼
Христина Шпильчак
HR-менеджер у Getworker
У цій статті:

Де купувати продукти в Хорватії?

У Хорватії можна знайти багато мережевих супермаркетів - Plodine, Metro, Mercator, Billa.
Найбільшою та найкращою мережею вважається – Konzum.

Але ми радимо знайти в своєму місті супермаркет TOMMY, Kaufland, Lidl або INTERSPAR оскільки у них найбільш демократичні ціни.

Майже задарма можете потрапити на м'ясо у Lidl та INTERSPAR, а на овочі у Kaufland.

Чудовим лайфхаком є періодично відвідувати сайти цих супермаркетів і перевіряти усі актуальні знижки:

Konzum TOMMY Kaufland Lidl INTERSPAR
Як зекономити?

Рекомендуємо: не йти за покупками зранку.
В кінці робочого дня товарів залишається небагато, і їх треба терміново розпродати. Тому, у великих магазинах, ближче до вечора та перед закриттям починають діяти великі знижки.
Так вам вдасться купити деякі продукти вдвічі, втричі дешевше.

За що ми так любимо Lidl – це Акційний товар. Кожного дня відкладається товар в якого за декілька днів закінчується термін придатності і його можна придбати до 70% дешевше.

У Kaufland можете знайти дешеву готову їжу, тобто цілу курку можна купити до 30 HRK, а це дуже дешево.

Лайфхак: як зекономити на офочах та фруктах

Коли їдете за місто, ви завжди побачите вздовж догори сільських торговців. Саме в них найкращі ціни на овочі та фрукти.

Наприклад, у Kaufland знайдете картоплю по 4 -5 HRK/кг, а у селян її можна купити за 2 HRK/кг і не забувайте торгуватись!
Де купити фрукти, овочі в Хорватії
Для того, щоб ви краще орієнтувались – ось ціни на продукти у 2022 році
(1HRK = 4,7грн)

Які заклади обрати?
Нагадуємо, що на більшості наших вакансій роботодавець забезпечує працівників повноцінним харчуванням або компенсує його вартість.

Тому у вільний час можете відвідати місцеві кафе, бари чи ресторани. Середній чек дорівнюватиме приблизно 40-100 HRK (170-400грн). Радимо уникати туристичних районів, тому що там ціни на 20-30% вищі.

Найсмачнішу їжу знайдете у невеликих сімейних закладах: konoba, gostionica або gostiona. Сюди ходять всі місцеві, оскільки ціни помірні, а порції величезні.

Ви зобов'язані це спробувати перебуваючи в Хорватії
Маємо лайфхак для любителів вина – купуйте хорватське вино в пластикових каністрах по 3 л. Воно справді смачне і коштує всього 40HRK (170грн).
Головне - не випробовуйте долю і в жодному разі не купуйте вино у картонних коробках! Будь-яке найдешевше українське вино буде в рази смачнішим за цей містичний картонний напій.
Найкраще в Хорватії: мандарини, оливкова олія та ракія

Мандарини, як і всі сезонні фрукти, є домашніми та настільки смачними, що від них неможливо відірватись. Смак українських заморожених мандаринів абсолютно ніякий в порівнянні з хорватськими.

Про місцеву оливкову олію у світі майже не знають, оскільки виробляється вона у невеликих кількостях. Але її смак просто надзвичайний і в Україні її знайти практично неможливо.

Ну і звісно ж знаменита Ракія - напій хорватських богів. Ракія - це фруктовий бренді, який популярний на Балканах. З нашого досвіду скажемо, що найкращим є грушевий смак, він приємний та солодкий. Також рекомендуємо ракію з абрикосу, сливи та айви.

Вертаючись додому не забудьте захопити цих три унікальних хорватських продукти. Це буде значно кращим сувеніром, аніж магніт на холодильник :)

Якщо маєте додаткові питання або бажаєте працювати в Хорватії - заповніть заявку нижче. Наші менеджери вам зателефонують та безкоштовно проконсультують :)
Робота в Хорватії
Залишай заявку, й протягом одного дня ми сконтактуємо Тебе для детальнішої консультації.

Дізнайтесь більше про життя та роботу в Хорватії

Підписуйся на наші соцмережі, щоб бути в курсі гарячих вакансій та останніх новин ▼