Вся правда про роботу українських заробітчан в Хорватії

Як українці Юрій та Іван відбудовують хорватську столицю - Загреб
Залиште ваш номер і ми зателефонуємо!
Наші менеджери з радістю дадуть відповіді на всі ваші питання :)
Або телефонуйте за номером:
+380636538467
Привіт! Вийшов дуже цікавий сюжет на хорватському телебаченні, про те, як наші хлопці відбудовують Хорватію після землетрусів. Двоє наших клієнтів, які працюють на будівництві в Загребі, розповіли всю правду про умови роботи та як тут ставляться до українських заробітчан▼
Христина Шпильчак
HR-менеджер у Getworker
Нагадаю, що 2021-й рік почався у Хорватії з декількох потужних землетрусів. Найбільше постраждала центральна частина країни. Обійшлося майже без втрат, але було пошкоджено та зруйновано більше ніж 13 тисяч будинків.
Загреб землетрус><meta itemprop=
Околиці загреба, фото © Associated Press
Нам не вистачає більше ніж 100 000 мулярів, опалубників та арматурників, тому ми поговорили з українцями, які відбудують Загреб та Банію.

Хорватія нарешті стала обіцяною землею, багатим заходом, до якого ми завжди прагнули. Гаразд, можливо не для самих хорватів, але для 23 тисячі іноземних будівельників, які минулого року приїхали в Хорватію на будову.
Ivan Skorin, журналіст RTL Хорватія
Тут будівельники мають безкоштовне житло, харчування та зарплату, яка є середньою для хорватів, але для українських стандартів вона величезна. І оскільки заробітчани практично ні на що не витрачаються, в них є можливість заощадити пристойні суми, які ­відправляють додому своїм сім'ям. Через деякий час вони повертаються додому, а на їх місце вже приїжджає хтось з їх знайомих.

І приїжджатимуть все більше і більше українців, тому що в Хорватії й так не вистачає хороших будівельників, а реконструкція Загреба тільки починається.


За даними Хорватської торгової палати, для реконструкції потрібно ще щонайменше 100 000 робітників.
Вже зараз можна побачити багато риштувань біля завалів на вулицях міст, але як тільки розпочнуться маштабні ремонти, їх буде видно на кожному кроці.

І ось хто відбудує Загреб та Банію – українці Юрій та Іван.

  • Юрій Кікало
    Опалубник
    - Я всім задоволений.
    - Гаразд, це ви зараз так кажете, тільки тому, що ваш начальник біля Вас?
    - Ха-ха, та ні, навіть якби начальника тут не було, я говорю те, що у мене на душі.
  • Іван Грицюк
    Опалубник
    - Люди в Хорватії добрі та гостинні. В Україні моя професія не так гарно оплачується, як тут.
    - Чи кращі зарплати?
    - Так, значно кращі.
Компанія їм оплачує проживання та харчування, в середньому вони заробляють від 25 000 грн на місяць, залежно від їхньої професії та кваліфікації.

Над офісною будівлею в Загребі вже 7 місяців працює 40 українців, їх наймає хорватська будівельна компанія, яка співпрацює з
українським агентство, що знаходить робітників.
Так, це про нас –
Getworker :)
  • Репортер:
    Як саме ти потрапив до Хорватії?
    Юрій:
    Я шукав будівельні вакансії через інтернет, тепер все можливо знайти в інтернеті. Натрапив на агентство з працевлаштування і вони знайшли мені роботу в Хорватії
  • Репортер:
    Думаєте багато українців приїдуть за такою схемою?
    Іван:
    Так, звичайно. Роботи тут дуже багато
Приїжджають також і їхні співвітчизники: оплубники, арматурники, бетонники, фасадники, кранівники. І всі вони хороші працівники, знають свою справу.
Вони показують, що у них є знання, що вони працьовиті та готові виконувати всі свої зобов'язання, які ми даємо їм протягом дня.
Владімір Пренчевіч, інженер-будівельник
Оскільки Хорватія відмінила квоти, тобто дозволила будівельним компаніям вільно брати робітників з усього світу, з кожним днем все більше людей приїжджає за кращою долею.

У 2018 році було затверджено 10 тисяч робочих дозволів для іноземних будівельників, у 2019 р. 21 тисяча, торік знову зростання, незважаючи на кризу з коронавірусом, 23 тисячі іноземних будівельників. Приїжджають з Непалу, Філіппін, Бангладешу, Індії, але більшість із них –
із України.

Будівельники Хорватія><meta itemprop=
Команда українців на будівельному об'єкті в Загребі
За підрахунками в Хорватії у найближчі роки не вистачить щонайменше 100 000 будівельників.

Для реконструкції Загреба було схвалено суму в 5 мільярдів кун з ЄС Фонду для відновлення від землетрусів. Ці гроші повинні бути використані до червня 2022 року. Тож за рік часу прогнозується найбільший будівельний "бум" і потрібно залучити величезну кількість іноземних будівельників, в тому числі й українців.

Якщо також бажаєте достойно заробляти, як Юрій та Іван, запрошуємо до роботи в Хорватію. Залиште заявку нижче, протягом дня наш менеджер зателефонує і вже за місяць ви будете працювати в Хорватії :)

Робота в Хорватії

Залишай заявку, й протягом одного дня ми сконтактуємо Тебе для детальнішої консультації.

Дізнайтесь більше про життя та роботу в Хорватії

Підписуйся на наші соцмережі, щоб бути в курсі гарячих вакансій та останніх новин ▼