Getworker vlog

Проблеми на кордоні: несплачені кредити та аліменти

Кримінальне чтиво для заробітчан
Залиште ваш номер і ми зателефонуємо!
Наші менеджери з радістю дадуть відповіді на всі ваші питання :)
Або телефонуйте за номером:
+380636538467
Плануєте їхати працювати закордон, але маєте невиплачені кредити або заборгованості з аліментів? Є ймовірність, що ви навіть не підозрюєте про існування цих заборгованостей. Чому це важливо? Близько 5 тисяч людей щороку не пропускають закордон - а це втрачені час, гроші та можливості.

Я розповім кого чекають проблеми та як перевірити, чи не внесено вас у "чорний список" на виїзд ▼

Ярослав Теплий
Менеджер у Getworker
У цій статті:

Аліменти

Стаття №71 Закону України «Про виконавче провадження» передбачає, що за наявності заборгованості зі сплати аліментів, сукупний розмір якої перевищує суму відповідних платежів за чотири місяці, державний виконавець виносить вмотивовані постанови: Про встановлення тимчасового обмеження боржника у праві виїзду за межі України.
кримінальне чтиво gif
Не дуже зрозуміло, правда? Давайте поясню, як це працює

Маєте несплачені аліменти – для вас кордон закритий

Якщо не сплачувати аліменти протягом 4-х місяців (3 місяці – якщо дитина має інвалідність або тяжко хвора), то на вас видається спеціальна постанова суду.
Далі вас вносять у єдиний реєстр боржників, який створило міністерство юстиції ще у 2018-му. До цього реєстру має доступ прикордонна служба і з її допомогою вони перевіряють кожного громадянина.

Суд зобов'язаний оповістити вас, про наявність такої постанови. Дуже часто це сповіщення надсилають не за вашим місцем проживання, а за місцем прописки.
Коли ви, нічого не підозрюючи, будете перетинати кордон - добрий прикордонник вам усміхнеться, поставить печатку в паспорт і кордон для вас закритий, аж доки борг не буде погашений.
кримінальне чтиво gif
Як перевірити, чи внесено вас у список боржників?
кримінальне чтиво gif

Перевірити наявність постанови:

Необхідно перейти за посиланням https://erb.minjust.gov.ua/
Введіть ваше прізвище, ім'я, по батькові та дату народження. Цього буде достатньо і реєстраційний номер облікової картки платника податків вже не потрібно вводити.
В категорії стягнення виберіть стягнення аліментів і натисніть - Шукати.

Якщо постанова існує, вона зразу висвітлиться разом з усіма деталями. Якщо появиться поле "Записів не знайдено" - значить можна спокійно їхати закордон.

Кредити

Ситуація з непогашеними кредитами дещо відрізняється

Якщо у вас є непогашений кредит, то виїзд за межі країни може обмежити лише суд, видавши відповідну постанову.
За такими постановами банки звертаються доволі рідко, так як це суперечить статті 33 Конституції України про право вільно залишати територію України.

Тому банки домагаються від вас погашення кредиту своїми силами, посилаючи до вас свої "юристів".

Отже, якщо ви маєте непогашений кредит і вам не приходила постанова суду, значить ви можете без проблем їхати заробляти за кордон, щоб погасити свої заборгованості
.

кримінальне чтиво gif
Висновок: якщо маєте невиплачені аліменти - візьміть кредит у банку для їх погашення і вперед заробляти на гідних вакансіях в Європі
кримінальне чтиво gif
Якщо маєте додаткові питання або бажаєте працювати в Хорватії - заповніть заявку нижче. Наші менеджери вам зателефонують та безкоштовно проконсультують :)

Робота в Хорватії

Залишай заявку, й протягом одного дня ми сконтактуємо Тебе для детальнішої консультації.

Дізнайтесь більше про життя та роботу в Хорватії

Підписуйся на наші соцмережі, щоб бути в курсі гарячих вакансій та останніх новин ▼