Надійні способи перерахувати гроші з Хорватії в Україну і навпаки

Залиште ваш номер і ми зателефонуємо!
Наші менеджери з радістю дадуть відповіді на всі ваші питання :)
Або телефонуйте за номером:
+380636538467
Привіт! У нас часто запитують, як можна перерахувати кошти з Хорватії додому. Зараз я поясню, як зручно та надійно це можна зробити, а не передавати гроші в шкарпетці через невідомо перевізника :)
Христина Шпильчак
HR-менеджер у Getworker
У цій статті:

Інформація для заробітчан

Приїхавши на роботу в Хорватію, уже в перший тиждень наші координатори допоможуть вам виготовити хорватську банківську карту, на яку вам буде нараховуватись заробітна плата. Цією картою можна розраховуватись будь-де у Хорватії.
Зняти гроші з карти можете у відділені банку без комісії або у банкоматах. Уникайте банкоматів OTP banka, комісія за зняття коштів у них найвища в Хорватії (близько 10%)
Тепер, розповідаю про способи перерахунку.

Девізні перекази між банками

сезонна робота в готелі><meta itemprop=
Якщо ви збираєтесь переказувати кошти на постійній основі - це найкращий та найнадійніший варіант.

Як це працює?
Все дуже просто. Коли ви, з допомогою наших координаторів, відкриваєте рахунок для виплати зарплатні, є можливість одразу відкрити ще один рахунок. А саме - валютний рахунок для переказів за кордон.

Які переваги валютного рахунку?
Встановлюєте додаток від банку, який у використанні дуже схожий на Приват 24. І без жодних походів у банк, у додатку вводите суму, яку хочете переказати та номер карточки / рахунку, на який бажаєте перевести суму. Натискаєте відправити, і на цьому все, ваші гроші швидко та безпечно полетіли до ваших рідних, друзів тощо.

Які недоліки?
Щомісяця потрібно оплачувати невелику комісію за користування рахунком, але ви її навіть не помітите.

Послуги Western Union

переваги сезонної роботи><meta itemprop=
Для одноразових та максимально безпечних переказів підійде Western Union (WU). Це найбільша міжнародна система термінових грошових переказів готівкою. Сьогодні вона працює у понад 200 країн і територій.

Як це працює?
WU працює, як окрема каса. Все, що потрібно для переказу - це показати ваш паспорт. Приходите у відділення, кажете, що вам потрібно здійснити переказ. Даєте необхідні дані (номер рахунку та ім'я отримувача), готівку або розраховуєтесь банківською картою, і ваші кошти надсилають.

Які переваги Western Union?
Окрім наявних особистих документів, вам не потрібно відкривати жодних рахунків.

Відділення WU можна знайти в банках, аеропортах, торгових центрах, на пошті та просто на вулицях міста. Можете написати у гугл пошуку "Western Union + назва міста, де ви знаходитесь", і вам покаже на карті усі відділення поблизу.

Які недоліки?
WU стягує за свої послуги пристойну комісію. ЇЇ розмір залежить від суми коштів, які ви надсилаєте. Тобто, чим більшу суму ви надсилаєте - тим більша комісія. Дізнатись розмір комісії можна напряму у відділені WU.

Онлайн-сервіси для переказу коштів

недоліки сезонної роботи><meta itemprop=
Існує велика кількість програм для смартфонів та сайтів, наприклад: Paysend або Wise, з якими швидко і зручно можна перерахувати кошти на будь-який рахунок. Вказую цих два сервіси, оскільки про них найбільше схвальних відгуків.

Як це працює?
Звантажуєте додаток або заходите на сайт. Для того, щоб зареєструватись, потрібно внести ваші особисті дані та дані вашого рахунку. Сервіс допоможе вам без жодних проблем зареєструватись, й усе підкаже. Після цього, потрібно ввести суму та номер карточки / рахунку на яку бажаєте надіслати гроші, і протягом короткого часу гроші надійдуть.

Які переваги таких сервісів?
Ними можна скористатись будь-де, будь-коли, без зайвих походів у банк. Комісія за послуги цих сервісів значно менша ніж у Western Union. Звучить максимально зручно і привабливо, лише є одне АЛЕ! Читайте нижче.


Які недоліки?
Такі сервіси, хоч і легальні, але не закріплені за жодним банком. Якщо прочитати відгуки, то окрім великої кількості позитивних, є скарги. Люди жаліються на те, що кошти списувались з їх рахунку, але при цьому нікуди не надсилались.
В жодному разі, я не відмовляю вас користуватися подібними сервісами, але закликаємо бути обережним

Висновки

Отже, які є найкращі варіанти:
- Відкривайте валютний рахунок, якщо збираєтесь на постійній основі надсилати гроші;
- Послуги Western Union використовуйте для безпечних одноразових переказів сум будь-якого розміру.
- Онлайн-сервіси використовуйте для переказів невеликих сум.

Якщо вас цікавить офіційне працевлаштування в Хорватії на вакансіях з достойною зарплатнею або маєте додаткові питання, - заповнюйте заявку нижче. Наші менеджери вам зателефонують і з радістю проконсультують :)

Робота в Хорватії

Залишай заявку, й протягом одного дня ми сконтактуємо Тебе для детальнішої консультації.

Дізнайтесь більше про життя та роботу в Хорватії

Підписуйся на наші соцмережі, щоб бути в курсі гарячих вакансій та останніх новин ▼