Безпечне працевлаштування в Європі під час пандемії COVID-19
Чи реально знайти роботу та виїхати за кордон в умовах пандемії коронавірусу? – саме це питання цікавить багатьох українців, які вже з нетерпінням чекають можливості виїзду та роботи за кордоном. Відповідь на нього дає HR-менеджер компанії Getworker Христина Шпильчак
Залиште ваш номер і ми зателефонуємо!
Наші менеджери з радістю дадуть відповіді на всі ваші питання :)
Або телефонуйте за номером:
+380636538467
В сьогоднішніх умовах можливість працевлаштування в інших країнах для більшості здається досить сумнівною та майже неможливою. Чи потрібно робити тест на COVID – 19, які документи потрібно оформляти, яка цінова політика процедури працевлаштування та чимало інших питань, відповідь на які я постараюся дати у максимально стислій формі :)
Христина Шпильчак
HR-менеджер у Getworker
Чи безпечно в Хорватії? Яка там ситуація із COVID-19?
Яна:
На сьогоднішній день, Хорватія – одна з небагатьох країн ЄС, яка пропонує українцям чималу кількість робочих місць та найвигідніші умови працевлаштування, навіть під час карантину. Згідно офіційних даних Європейського центру профілактики та контролю захворювань, виявлення нових випадків COVID – 19 в Хорватії (2539) протягом всього періоду пандемії мала один із найнижчих показників, порівняно з Польщею (33395), Чехією (11038) та Угорщиною (4127).
Чи потрібно дотримуватися 14-денної самоізоляції в Хорватії?
ЯНА:
За даними Міністерства Охорони здоров'я, як Україна, так і Хорватія входять до списку країн, які відносяться до "зеленої зони". А це означає, що після приїзду в Хорватію, не доведеться дотримуватись двонедільної самоізоляції , тому Ви одразу зможете взятися до роботи.
Скільки часу триває оформлення робочого дозволу в умовах карантину?
ЯНА:
Оформлення договору - одна з найважливіших складових під час працевлаштування, що дає Вам можливість офіційної роботи на підприємстві протягом одного року. Про виготовлення та оплату цього документу потурбується роботодавець, а сам процес займе лише 3-4 тижні з дня подачі.
Які документи потрібні для виїзду в Хорватію?
ЯНА:
Аби без жодних проблем перетнути кордон Вам необхідно мати з собою:
- біометричний паспорт
- трудовий договір від роботодавця
- страхівку, про яку Вам доведеться потурбуватися самостійно
- довідку про медичне обстеження
- довідку, зроблену не менше ніж за 48 годин, про відсутність COVID-19 (наявність не завжди обов'язкова, тому попередньо уточнюємо для Вас цю інформацію перед запланованим виїздом)

Чи зустріне мене хтось в Хорватії? Чи допоможе хтось адаптуватися на новому місці?
ЯНА:
У всьому Вам допоможуть наші колеги, які охоче зустрінуть, допоможуть з поселенням, проходженням медогляду та оформленням на робочому місці, а також будуть консультувати Вас з усіх робочих питань протягом перших двох місяців перебування.
Як відбувається доїзд в Хорватію в умовах карантину?
ЯНА:
Вам самостійно доведеться добратись до Ужгороду, оскільки саме звідти здійснюється доїзд до Хорватії висококомфортабельними автобусами за рахунок роботодавця. Наразі процедура перетину кордону є досить швидкою, через відсутність черг, тому Ваша поїздка триватиме 12-15 годин, з маршрутом через Румунію та Сербію, а власники ID-карти, зможуть добратися до Хорватії через Угорщину значно швидше, протягом всього лише 8-10 годин.
Як виглядає процедура працевлаштування в Хорватії через компанію Getworker?
ЯНА:
1. Індивідуальний підбір безкоштовних вакансій згідно Ваших побажань та заповнення анкети в телефонному режимі, що значно зекономить Ваш час.

2. Проходження кваліфікаційної перевірки з нашим HR-менеджером, аби виявити наскільки рівень Вашого досвіду відповідає вимогам роботодавця.

3. Онлайн співбесіда з роботодавцем або представником компанії, на якій можна особисто обговорити деталі та отримати відповіді на всі запитання.

4. Збір необхідних документів та офіційне оформлення трудового договору терміном на рік, яким особисто займається наша команда спеціалістів протягом одного місяця.

5. Виїзд з Ужгороду до Хорватії. Після приїзду наші колеги, охоче допоможуть Вам з поселенням, проходженням медогляду та оформленням на робочому місці, а також будуть консультувати Вас з усіх робочих питань протягом перших двох місяців перебування.

Для безпечного перебування в Хорватії,
додаємо кілька простих порад, які допоможуть вберегти Ваше здоров'я
Регулярно мийте руки
Регулярно приймайте противірусні препарати та вітаміни
Уникайте великого скупчення людей
У разі виявлення симптомів, залишайтеся вдома
Дотримуйтесь безпечної дистанції
Знайти роботу в Європі під час карантину легко
Переконайтеся у цьому самі, подивившись відгуки працівників,
яких ми нещодавно працевлаштували в Хорватії
Якщо у вас залишилися питання або бажаєте працювати в Хорватії, заповніть заявку нижче. Наші менеджери вам зателефонують та безкоштовно проконсультують.
Робота в Хорватії
Залишай заявку, й протягом одного дня ми сконтактуємо Тебе для детальнішої консультації.

Дізнайтесь більше про життя та роботу в Хорватії

Підписуйся на наші соцмережі, щоб бути в курсі гарячих вакансій та останніх новин ▼