Успішна співбесіда при прийомі на роботу в Хорватії:
головні питання та корисні поради

Озбройтесь нашими порадами, і ви переконаєте будь-якого роботодавця, що ідеально підходите для роботи
Залиште ваш номер і ми зателефонуємо!
Наші менеджери з радістю дадуть відповіді на всі ваші питання :)
Або телефонуйте за номером:
+380636538467
Привіт! Після того, як ви поспілкуєтесь з нашим менеджером і заповните анкету, вас чекає співбесіда. Сьогодні я підготую вас до співбесіди з роботодавцем і розповім все, що вам потрібно знати ▼
Ярина Максимик
HR-менеджер у Getworker
У цій статті:

Що таке співбесіда і для чого вона потрібна

Хорватська куна><meta itemprop=
Співбесіда — це один із найважливіших моментів прийому на роботу. Вона проходить у вигляді опитування. Тобто: з вами спілкується роботодавець і він хоче дізнатися якнайбільше інформації про вас.

Мета співбесіди: зрозуміти, чи ви підходите на конкретну вакансію.

Ваша задача:
розповісти про себе і правильно відповісти на всі питання роботодавця.

Можете сприймати співбесіду, як невеликий іспит, на якому перевіряють ваші здібності та якості. Ну і звісно, що до співбесіди, як і до іспиту, потрібно підготуватись.

Як відбувається співбесіда на роботу в Хорватії

Хорватська куна><meta itemprop=
В нашому випадку, співбесіда з хорватським роботодавцем відбувається онлайн.

Як саме:
- Наш менеджер призначає конкретну дату та час проведення співбесіди
- В призначений час ви долучаєтесь до відеодзвінка
- Спілкуєтесь з роботодавцем і проходите співбесіду

Не переживайте, вам не потрібно поспіхом гортати словник та вивчати хорватську мову :) На відеодзвінку буде присутній перекладач компанії Getworker, який перекладатиме для вас і для роботодавця, тобто допоможе вам порозумітися.

Що потрібно для співбесіди на роботу в Хорватії

Хорватська куна><meta itemprop=
Для того, щоб пройти співбесіду онлайн потрібно мати:
- Смартфон / планшет / комп'ютер
- Програму для відеодзвінку
- Доступ до інтернету
- Комфортне місце для співбесіди

Оберіть: смартфон, планшет або комп'ютер

Проходити співбесіду можна на будь-якому гаджеті, на який можливо встановити програму Skype або Whatsapp. Це може бути ваш смартфон, планшет або комп'ютер (з вебкамерою) – немає значення. Якщо у вас немає доступу до жодного з цих пристроїв – спробуйте знайти в кого його позичити або повідомте про це наших менеджерів.

Також, співбесіда проводиться для того, щоб роботодавець особисто познайомився з працівником. Увімкнена камера під час розмови – це обов'язково!

Великим плюсом буде, якщо під'єднаєте навушники з мікрофоном, – тоді вас буде дуже добре чути.

Встановіть програму для відеодзвінка

Хорватська куна><meta itemprop=
Спілкуватись ви будете в одному з додатків на ваш вибір: Skype або Whatsapp. Заздалегідь встановіть їх, зареєструйтесь і перевірте, чи вони працюють.

За посиланнями нижче можете встановити одну з програм безкоштовно:

Під час реєстрації у Skype потрібно придумати нікнейм (ваш підпис), скопіювати його і надіслати нашому менеджерові, щоб вас приєднали до дзвінка

Подбайте про доступ до інтернету під час співбесіди

Для того, щоб співбесіда пройшла без переривань та інших труднощів – подбайте, щоб у вас був доступ до швидкісного інтернету.

Це може бути або 3/4G мобільний інтернет, але бажано, щоб це був вай-фай. Якісний вай-фай дуже часто можна знайти у будь-якому закладі, торговому центрі і т.д.

Знайдіть комфортне місце для співбесіди з хорватським роботодавцем

Часто трапляється таке, що кандидата не видно, його погано чути, йому заважають інші люди або довкола дуже шумно.

Ідеальне середовище для співбесіди: ви сидите самі, в тихій кімнаті з хорошим освітленням, так щоб було видно ваше лице.

Хорватська куна><meta itemprop=
Не сідайте спиною до вікна або лампи, оскільки на відео буде видно лише ваш силует
Якщо знаходитесь в закладі або на вулиці, постарайтесь знайти тихе місце, де ви зможете сісти і спокійно поспілкуватись, щоб ніщо вас не відволікало та не заважало.

Як себе поводити на співбесіді для роботи в Хорватії

Хорватська куна><meta itemprop=
Зовнішній вигляд – будьте пристойно одягнені

Траплялися випадки, що дорослі чоловіки виходили на відеодзвінок в сімейних трусах та без футболки. Роботодавця такий вигляд аж ніяк не тішить.

Тому залиште "топлес" вигляд для когось іншого, а на співбесіду обов'язково одягніть футболку, сорочку або кофту :)

Не потрібно хвилюватись

Зберігайте спокій. Якщо ви почнете панікувати, у вас прискориться пульс, підвищиться тиск, і це буде дуже помітно, що може зіпсувати враження про вас.

Коли роботодавець ставить вам незвичайне питання, на яке ви не знаєте відповіді, зробіть паузу, глибоко вдихніть і подумайте, що можна відповісти.

Ставте питання

Є ймовірність, що ви не зовсім правильно зрозуміли запитання, тому подумали, що не знаєте відповіді. Не бійтеся уточнити, що саме хотів дізнатися роботодавець - можливо, коли проясните деталі питання, ви зрозумієте, як на нього відповісти.

Покажіть бажання розвиватися

Ваш досвід та вміння дуже важливі, але кожен роботодавець цінує співробітників, які готові вчитися. Якщо вам не вистачає якихось навичок — розкажіть, що ви готові розвиватися і навчатись.

Що запитає роботодавець при прийомі на роботу в Хорватії

Хорватська куна><meta itemprop=
З власного досвіду скажу, що найчастіше хорватські роботодавці перевіряють дані вашого резюме.

Перед співбесідою, ми надсилаємо роботодавцеві ваше резюме перекладене хорватською мовою. В резюме вказана вся інформація, яку ви нам надали про ваш досвід роботи та навички. Роботодавець читаючи анкету може відразу скласти враження про кандидата й тоді вже на співбесіді уточнює, чи правдива вся інформація, яку ви вказали.

Зазвичай ставлять такі питання, якими можуть перевірити чи справді кандидат коли-небудь працював з тим чи іншим матеріалом, інструментом, системою тощо.

Візьмемо за приклад сантехніків. В анкеті працівник написав, що працює з PPR трубами та вміє паяти паяльником. Відповідно роботодавець запитає його: яким саме способом він з'єднує PPR труби?

Завжди вказуйте правдиву інформацію про себе. Не потрібно вказувати ті навички роботи, яких у вас немає. Оскільки це негативно вплине на результати співбесіди.
● Також запитують, чи працівники самостійні в роботі чи більше працюють, як помічники. Тобто роботодавець визначає, чи ви виконуєте роботу на рівні майстра чи на рівні помічника.

● Обов'язково розпитуються, про ваш попередній досвід роботи або на яких об'єктах працювали раніше. Тут варто детальніше розповісти, які обов'язки виконували, які нові навички здобули, які у вас були стосунки з керівництвом та колективом.

● Дуже важливим питанням є, чи ви вже працювали за кордоном. Якщо так, то обов'язково розкажіть про це. Якщо ні, то розкажіть, що ви готові працювати тривалий час далеко від дому.

Цей факт дає зрозуміти роботодавцю, що ви через тиждень не втечете з роботи, бо засумували за мамою / жінкою / дитиною / собакою / машиною :)

Висновки

Хорватська куна><meta itemprop=
Не раз кандидати долучаються до співбесіди разом зі своєю дружиною /чоловіком / другом, які сидять поруч і підказують, що відповідати. Не потрібно такого робити.

Запишіть всі ваші навички, досвід роботи, які питання хочете задати роботодавцю, або якісь інші речі, які через хвилювання ви можете забути.

Підглядати у свої записи під час співбесіди – це нормально.

Головне правило будь-якої співбесіди - підготовка. Вона дозволить вам відчувати себе впевненим у своїх силах і справити позитивне враження на роботодавця!
Бажаю всім вдало пройти співбесіду! Якщо у вас залишилися питання та бажаєте працювати в Хорватії, заповніть заявку нижче. Наші менеджери вам зателефонують та безкоштовно проконсультують :)

Робота в Хорватії

Залишай заявку, й протягом одного дня ми сконтактуємо Тебе для детальнішої консультації.

Дізнайтесь більше про життя та роботу в Хорватії

Підписуйся на наші соцмережі, щоб бути в курсі гарячих вакансій та останніх новин ▼